Flat Preloader Icon
چراغ خیابانی چیست؟
adminsana
26 اسفند 1401
74بازدید

چراغ خیابانی چیست؟

چراغ خیابانی چیست و چه کاربردی دارد؟ چراغ خیابانی چراغی است که به عنوان یک منبع نوری در خیابان ها، آزادراه ها، بلوارها، میدان های شهر و … از آن استفاده می شود. این چراغ ها در طرح های مختلفی عرضه می شوند و اغلب آن ها مصرف بهینه ای دارند. چراغ ها از لحاظ جنس، کاربرد، نوع تکنولوژی و توانی که دارند طبقه بندی می شوند. امروزه چراغ خیابانی ال ای دی نیز به بازار عرضه می شود که جایگزین چراغ های پرمصرف قدیمی شده است. در مکان هایی که امکان دسترسی به جریان برق نیست می توان از چراغ خیابانی سولار استفاده کرد.

درباره چراغ خیابانی

در این بخش از موضوع چراغ خیابانی چیست به معرفی این وسیله می پردازیم. چراغ خیابانی منبع نوری مصنوعی است که از لامپ، بدنه، شیشه رفلکتور، پایه، براکت، قطعات الکترونیکی و … تشکیل شده است. البته برخی از چراغ ها منابع نوری ندارند و باید مطابق با سرپیچ از لامپ مناسب در آن استفاده کرد.

چراغ های خیابانی مهمترین تجهیزات برای تامین روشنایی در معابر و خیابان ها هستند. چراغ های خیابانی اغلب برروی پایه های بلند نصب می شود تا نور آن چشم رانندگان را اذیت نکند. برای تهیه چراغ مناسب باید مشخصات فنی چراغ ها بررسی شود و چراغ موفق به گذراندن آزمایش های فنی شود.

یکی از مهمترین موضوعات که پیش از خرید چراغ خیابانی باید در نظر بیگرید، منحنی پخش نور چراغ است که در ادامه موضوع چراغ خیابانی چیست به بررسی آن می پردازیم.

چراغ هایی که در روشنایی معابر مورد استفاده قرار می گیرند، اغلب پخش نوری نامتقارن دارند زیرا خیابان نیز نسبت به محل نصب چراغ تقارن ندارد و منابع نوری باید نور بیشتری تولید کنند. منحنی پخش نور درواقع جهت تابش نور را نشان می دهد. به همین دلیل باید شکل ظاهری خیابان و میزان نور مورد نیاز را بررسی کنید و سپس آن را با منحنی نور چراغ خیابان تطبیق دهید.

همه چراغ ها نوری نقطه ای تولید نمی کنند و نور آن ها به جهات مختلف بازتاب پیدا می کند. به کمک منحنی پخش نور می توانید از نحوه توزیع نور چراغ آگاه شوید.

اجزای چراغ خیابانی

در این بخش از مقاله چراغ خیابانی چیست به بررسی اجزای سازنده این چراغ ها می پردازیم:

  • بدنه چراغ خیابانی: بدنه این تجهیزات و پایه چراغ خیابانی در اغلب موارد از آلومینیوم و فلز مستحکم و ضد زنگ ساخته شده است. منابع نوری و تجهیزات در یک محفظه واقع شده اند که روی آن رفلکتور یا شیشه های مخصوص وجود دارد. این شیشه ها نور را منعکس می کنند. حباب و شیشه چراغ باید از جنسی باشد که در اثر افزایش و کاهش دما دچار شکستگی نشود. همچنین گرد و غبار و حشرات داخل آن وارد نشود.
  • بخش لوازم الکتریکی: چراغ های خیابانی بخش هایی همچون بالاست، خازن، مدار و … دارند که به راه اندازی چراغ کمک می کند. هیت سینک مهمترین بخش لوازم الکتریکی در چراغ است که وظیفه خنک کردن دستگاه را برعهده دارد. این وسایل شیارهایی دارند که به کمک آن ها هوای گرم را انتقال می دهند و این موضوع سبب می شود افزایش دما به منبع نوری آسیب وارد نکند.
  • بخش لوازم اپتیکی: منابع نوری چراغ مهمترین بخش این وسایل هستند. در این چراغ ها از تجهیزات ال ای دی، اس ام دی، سی او بی، رشته ای، گازی و … استفاده می شود.

دسته بندی:

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

Related Articles



خرید انواع محصولات روشنایی

جهت خرید انواع محصولات روشنایی با ما در ارتباط باشید

    مشاوره رایگان